BAŞKANIMIZ DEDETAŞ, “SOSYAL ETKİ ZİRVESİ 2024”E KATILDI
İSTANBUL - Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Sinem Dedetaş, ilçemizde gençliği ve sanatı buluşturacak projeler ürettiklerine değinerek, “Gençlerin yaratıcılığını öne çıkartacak, sanatla birleştirecek konularımız var.” dedi.
“Eşitsizlikten eşitlik arıyoruz!” mottosuyla yola çıkan ve Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu ve Ekonomi Gazetesi / ekonomim.com işbirliğinde bu yıl ilk defa düzenlenen “Sosyal Etki Zirvesi 2024” Levent’teki İş Sanat’ta gerçekleşti.
Sosyal, ekonomik ve çevresel eşitsizliklere dikkat çekmek için alanında uzman birbirinden değerli isimlerin bir araya geldiği zirveye katılan Başkanımız Dedetaş, “Gençlerin Varolma Hikayesi” adlı oturumda konuşma yaptı.
Gençliği “Dinamizm” olarak tanımlayan Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı olarak, özellikle yüzde 12’si üniversite öğrencisi, yüzde 20’nin üzerinde de yaşlanan nüfusu olan Üsküdar’da sosyal projeler üretmeye çalıştıklarını aktardı.
“EŞİT, ŞEFFAF VE ADALETLİ YÖNETİM İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ
Bunun sadece bir belediyenin kendi başına yapabileceği bir şey olmadığını kaydeden Dedetaş, “Eşit olmayan gençlere elimizden gelen her alanda ayrıcalık tanımamız gerektiğini düşünüyorum. Siyasette bu kelimelerin altı çok boşaltılmış olsa da; gerçekten içi dolu bir şekilde, ‘Eşit, Şeffaf ve Adaletli’ yönetimin sergilenmesi noktasında canla başla çalışıyoruz.” dedi.
Üsküdar'da gençliği ve sanatı buluşturacak projeler ürettiklerine dikkati çeken Dedetaş, “Gençlerin yaratıcılığını öne çıkartacak, sanatla birleştirecek konularımız var. Gençlik ve sanatı güçlendirmek istiyoruz. Üsküdar'da girişimcilik atölyemiz var ve çok ciddi faaliyetler yürütülüyor belediye bünyesinde. Bilim Üsküdar'ımız var mesela; şu an içindeki fonksiyonları biraz değiştireceğiz. Onunla ilgili de çeşitli hocalarımızla, danışma kurullarımızla görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERİN BİRLİKTE ÇALIŞMA ALANLARINA İHTİYACI VAR”
Gençlerin birlikte çalışma alanlarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dedetaş, “Kütüphane anlamında Üsküdar zengin; ama tematik kütüphanelere dönüştürmemiz lazım. Çünkü kütüphanecilik de ayrı bir dal. Her bulduğunuz kitabı koyduğunuzda orası kütüphane olmuyor. Özelleşmiş ve tematik dediğimiz kütüphanelere yer vereceğiz. Gençlerin girişim tarafını ve eğitimleri güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.
Moderatörlüğünü London School Of Mind Kurucusu Dr. Kerem Dündar’ın yaptığı oturuma, Konuşmamız Gerek Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkan Dr. İlayda Eskitaşçıoğlu ve Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası da katıldı.
Katılımcılar oturumun ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.